Locaties

In de Handtastic cursus ervaar je de gezelligheid van het centrum van Nijmegen!

Radboud UMC

De geschiedenis van het Radboudumc gaat terug tot 1905: dan ontstaat de Radboud Stichting. Deze stichting maakt zich sterk voor de oprichting van een katholieke universiteit in Nederland. In 1923 is dit een feit, in eerste instantie met drie faculteiten: godgeleerdheid, letteren en rechten. In 1951 opent officieel ook de medische faculteit, waarna in 1956 het academische ziekenhuis tot stand komt: het Sint Radboud Ziekenhuis. Sinds 2013 heet het ziekenhuis officieel het Radboudumc of voluit: Radboud universitair medisch centrum.

Huize Heyendael

Huize Heyendael werd in 1912 in opdracht van Frans Jurgens gebouwd. Deze margarinefabrikant uit Oss kocht het eeuwenoude landgoed Heyendael en vond het bestaande landgoed te oud en te klein om er met zijn gezin te wonen. In 1914 was ‘’Huize Heyendael’’ (ook wel het ‘’Kasteeltje van Jurgens’’ genoemd) gereed: een prachtig gebouw, dat ten opzichte van de tuin enigszins verhoogd ligt, met een asymmetrische opzet en een 30,5 meter hoge, achthoekige toren aan de noordzijde.

Guesthouse Vertoef

Tijdens de curcus overnacht je bij Guesthouse Vertoef in Nijmegen. Het hotel ligt aan de rand van het stadscentrum en biedt eigen kamers met Auping boxsprings, eigen douche en toilet. De overnachting is inclusief ontbijt en parkeren is gratis op het terrein. Laat je verrassen door een kamer met een Mediterranean, Industrial, Vintage, Scandinavian of Dutch Design Room.